بــســـتـــن
پـنـجــــــره

راهنمای اخذ ویزا

خواندن 5 دقیقه
2 اسفند 1400 | 09:24
2 اسفند 1400 | 09:24
خواندن 5 دقیقه

ویزا یا روادید چیست؟

سفر به خارج از کشور به همین راحتی ها نیست و شما نمی توانید در هر زمانی که بخواهید تنها با در دست داشتن بلیط هواپیما پا به کشور دیگری بگذارید، چرا که بسیاری از کشورها قوانین و ضوابطی برای ورود مسافران خارجی دارند که از مهم ترین آن ها داشتن ویزای توریستی است. صدور ویزای مسافرتی توسط کشور مقصد انجام می شود و بدین معنا است که آنها اجازه حضور و ورود شما را تایید کرده اند.

در واقع ویزا، یک سند رسمی است که به دارنده آن اجازه می‌دهد تا به یک کشور خارجی وارد شود. ویزا معمولاً در گذرنامه دارنده به صورت مهر و یا برچسب الصاق می‌شود. ویزا در انواع مختلفی صادر می‌شود که دارندگان هر کدام از این ویزاها دارای حقوق متفاوتی در کشور میزبان هستند.

برای سفر یا مهاجرت به کشور دیگر باید با مراجعه به سفارت، درخواست خود را مبنی بر اجازه سفر با مدارک مورد نیاز تسلیم نمایید.

تفاوت ویزا و پاسپورت چیست؟

پاسپورت یا گذرنامه یکی از مدارک بین‌المللی است که دولت‌ها برای شهروندان خود صادر می کنند که به وسیله آن مسافران شناسایی می شوند. در واقع پاسپورت یک سندی است که از طریق آن تایید میشود که شما شهروند کشور خاصی هستید. اما ویزا یا روادید مجوزی است که در یکی از صفحات پاسپورت شما درج می شود تا نشان دهد که شما از کشور مقصد خود مجاز به ورود، اقامت در داخل و یا ترک آن کشور شده اید.

چگونه ویزا تهیه کنیم؟

برای دریافت ویزا حتماً همراه با پاسپورت به سفارتخانه یا کنسولگری کشور مورد نظرتان در کشورتان مراجعه کنید؛ چرا که سفارتخانه شما را صرفا با پاسپورت می شناسد و احراز هویت می کند (امکان این که مثلا با ارائه شناسنامه و کارت ملی بتوانید ویزا بگیرید وجود ندارد)، دقت کنید که پاسپورت تان حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد. از آنجایی که پروسه اخذ ویزا زمان بر است، هرگز آن را به لحظات آخر موکول نکنید و سعی کنید برای دریافت ویزای مسافرتی اتان را در اسرع وقت اقدام کنید.

برخی از کشورها از اخذ ویزا برای افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند ایدز خودداری می کنند. شرایط دقیق آن بستگی به کشور و گروه ویزایی دارد. نمونه هایی برجسته ی کشورهایی که نیازمند تست ATV برای شهروندان بلند مدت هستند می توان به روسیه و ازبکستان اشاره کرده. این در حالی است که ازبکستان هنوز تست HIV وسایر تست های پزشکی دارند.

Personal-Information-visa-application-cost-apply for visa-passport

انواع ویزا

ویزاها معمولاً دارای انواع مختلفی هستند و هر کشوری بنا به شرایط کشور ویزاهای مختلفی را صادر می کند. ولی در اکثر دسته بندهای ویزا به صورت زیر تقسیم می شوند:

  • ویزای توریستی:نوعی از ویزاست که به هدف گردشگری و سفر در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
  • ویزای تحصیلی:افرادی که به قصد تحصیل در کشور های دیگر اقدام می کنند، باید به دریافت این ویزا بپردازند تا بتوانند در طول دوره تحصیل خود در کشور مقصد اقامت داشته باشند.
  • ویزای دیدار بستگان:خیلی از کشور ها نوعی ویزا دارند که به آن ویزای ملاقات با اقوام گفته می شود و تقریباً مشابه با ویزاهای توریستی است؛ ولی خب تفاوت هایی هم دارند. گرفتن این ویزا معمولاً ساده تر از همه است.
  • ویزای کاری:این نوع ویزا برای شخصی که به منظور کار کردن به کشور دیگر سفر می کند صادر می شود.
  • ویزای تجاری و بازرگانی: این نوع ویزا برای بازرگانان و کسانی که با مقاصد تجاری سفر می کنند، صادر می شود.
  • ویزای درمان:این نوع ویزا برای منظور درمان در کشور دیگر صادر می شود و برای گرفتن آن به مدارک پزشکی نیاز است.
  • ویزا بر اساس دفعات مجاز ورود و خروج
  1. ویزای یک بار ورود یا (Single visa): به ویزایی گفته می شود که شخص در آن تنها یک بار اجازه ورود به کشور مقصد را دارد و اعتبار آن پس از یکبار ورود و خروج به کشور مقصد از بین می رود.
  2. ویزای دو بار ورود یا دابل (Double visa): در این نوع ویزا شما اجازه دارید که تنها دو بار وارد کشور مقصدتان بشوید و برای دفعات بعد باید مجددا اقدام به اخذ ویزا کنید.
  3. ویزای چند بار ورود یا (Multiple visa): ویزایی که تا مدت زمان اعتبارش قابل استفاده است و به هر تعداد که بخواهید می توانید از آن استفاده کنید.
  4. ویزای صفر بار ورود یا ترانزیت فرودگاهی (Airport transit visa): این ویزا در واقع ویزای تعویض هواپیما است. در حقیقت برای تعویض هواپیما در بعضی کشورها نیاز به دریافت ویزا است. دارنده این ویزا حق خروج از فرودگاه را ندارد و از ویزا می تواند فقط برای خارج شدن از هواپیما و رفتن به سالن ترانزیت و سوار شدن به هواپیمای بعدی استفاده کند. نوع دیگر ویزای ترانزیت برای مسافرانی صادر می‌شود که لازم است بعد از فرود در یک فرودگاه برای پرواز بعدی خود را به فرودگاه دیگر در همان شهر یا کشور برسانند. معمولاً اجازه توقف در این نوع ویزا زیاد است و در رده بندی شینگن به آن ویزای نوع B گفته می‌شود.
  •  ویزا براساس زمان صدور
  1. ویزا قبل از سفر: برای دریافت این نوع از ویزا فرد باید از طریق روش های که وجود دارد، قبل از سفر ویزا را دریافت نماید.
  2. ویزا در بدو ورود:این نوع ویزا زمانی که در ورود به خاک کشور مقصد و با ارائه مدارک و هزینه صادر می شود.

شرایط ویزا

بعضی از ویزاها باید در بدو ورود به کشور مقصد صادر شوند و گروهی دیگر نیز قبل از سفر، از طریق سفارت و یاکنسولگری کشور مقصد سفر صادر می شود. در بعضی از موارد، مسافرین خارجی می توانند به دفاتری که تخصص در اخذ ویزا دارند، مراجعه کرده و این امر را به آن ها واگذار کنند. آژانس ها، به وسیله مقامات خارجی، سفارت و یا کنسولگری به نمایندگی از مسافران بین المللی مجاز به درخواست ویزا برای مسافرت هستند.

نیاز و یا عدم نیاز به اخذ ویزا به طور کلی به تابعیت متقاضی، طول مدت اقامت و فعالیت هایی که ممکن است متقاضی مایل به انجام آن در کشور مقصد باشد، بستگی دارد. این موراد ممکن است دسته های مختلف ویزا را با شرایط مختلف مساله تعیین کنند.

مرجع صدور ویزا، شعبه ای از وزارت امور خارجه یا کنسولگری کشور مقصد می باشد که این اسناد می توانند گواه به این باشد که متقاضی قادر به حمایت از خود در کشور میزبان (از نظر اقامت و یا خوراک) هستند یا خیر.

مدارک مورد نیاز برای دریافت انواع ویزا

هر نوع ویزایی که داشته باشید نیاز به برخی مدارک دارید که معمولاً همیشه ثابت اند و تنها در برخی موارد تغییراتی دارند. از مهمترین مدارکی که برای دریافت تمام ویزا ها باید از قبل تهیه شان کرده باشید می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • پاسپورت یا گذرنامه با اعتبار ۳ تا ۶ ماه بعد از پایان سفر
  • تکمیل فرم های آنلاین و دستی ویزاها
  • مدارکی دال بر سکونت، دانشجویی و یا شغل در کشور محل زندگی تان که نشان بدهد شما قصد بازگشت به کشور خودتان را هم دارید. البته اگر بازنشسته هم هستید باید مدارک بازنشستگی تان را ارائه کنید.
  • مدارکی برای تایید توانایی مالی مانند ارائه حساب بانکی، سند ملکی و یا اوراق سهام
  • عکس دیجیتالی یا چاپ شده فاقد هرگونه روتوش
  • ارائه بلیط رزرو و یا خریداری شده برای رفت و برگشت
  • دعوتنامه از شخص یا شرکت در کشور مقصد و یا رزرو هتل برای مدت اقامت و در مواردی رزرو قطعی هتل
  • بیمه مسافرتی

برای دریافت ویزا برخی از سفارتخانه از شما مدارک فارسی ترجمه شده به انگلیسی هم می خواهند و البته گاهی باید به زبان رسمی کشور مورد نظر باشد.

منبع:قصران گشت

برچسب ها: